Wat zijn backlinks en hoe belangrijk zijn ze?

Als je je hebt verdiept in de wereld van Zoekmachine Optimalisatie, is de kans vrij groot dat je de term "backlink" op zijn minst een keer bent tegengekomen. Voor diegenen die nieuw zijn in de SEO wereld, is het belangrijk dat we uitleggen wat backlinks zijn en wat ze precies betekenen.


In de huidige opzet van SEO, spelen backlinks een centrale rol. Met dat in gedachten, zullen we wat tijd investeren om uit te leggen wat backlinks zijn en waarom je ze moet omarmen in je marketing strategie. Terwijl we deze diepgaande analyse geven, zullen we er zeker van zijn om een paar tips te geven over wat u kunt doen om ze te verkrijgen zonder tegen de spelregels in te gaan die door de zoekmachine algoritmen zijn gedefinieerd.

Definitie van termen

Backlinks verwijzen naar een link op een andere website die bezoekers terugleidt naar de uwe.

In zekere zin kun je backlinks zien als het resultaat van linkbuilding. Dus, wat is link building precies? Nou, dit verwijst naar het proces van het krijgen van hyperlinks van andere websites naar uw eigen landing page.

Een hyperlink (in eenvoudige termen bekend als een link), beschrijft de manier waarop gebruikers in staat zijn om te navigeren door de verschillende pagina's op het web. Aangezien zoekmachines links gebruiken bij het crawlen door het web, is het belangrijk om manieren te bedenken waarop u het algoritme kunt helpen om een verbinding te vinden tussen uw platform en anderen.

Als het gaat om het bouwen van links, de moeilijkheidsgraad is van verschillende gradaties. Dat gezegd hebbende, veel analisten in de wereld van SEO hebben de neiging om het erover eens dat linkbuilding een van de meest complexe aspecten van het werk is. Aangezien veel SEO-experts zwaar investeren in het bedenken van manieren om linkbuilding precies goed te doen, is het heel belangrijk om de kunst van het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige links onder de knie te krijgen. Zodra u in staat bent om deze kunst te beheersen tot een tee, dan kunt u hoog staan tegen de concurrentie.

Het belang van Backlinks

Relatie opbouw

Aangezien het bij backlinks meestal gaat om het benaderen van andere relevante websites en blogs in uw branche, is de kans vrij groot dat u een goede verstandhouding kunt opbouwen terwijl u bezig bent met uw bedrijf.

Het hebben van dergelijke partnerschappen met belangrijke beïnvloeders in uw branche kan leiden tot het versterken van het imago van uw merk. Dit betekent dat backlinks een waardevolle bedrijfsstrategie zijn omdat het pretentieloze gelovigen en evangelisten voor uw onderneming creëert.

Verwijzend verkeer

We hebben het al gehad over het belang van backlinks voor het verbeteren van uw positie in de zoekmachines. Wat we niet hebben gedeeld is dat backlinking ook kan helpen bij het verbeteren van het verkeer naar uw website.

Terwijl de blootstelling aan een groot publiek is een fantastische strategie, is er ook tal van voordelen te vinden in de blootstelling aan een kleinere gemeenschap van gepassioneerde supporters.

In essentie, het raken van de juiste koorden die resoneren met enthousiaste supporters van een bepaalde blog is waar je elke backlinking campagne moet starten. Daarna kunt u proberen om verder naar buiten te groeien.

Hoe backlinks te krijgen

Gezien hoe belangrijk backlinks zijn bij het bepalen hoe uw website presteert in de zoekresultaten, is het noodzakelijk om een stevige backlink fundering te leggen.

Het is vermeldenswaard dat het verkrijgen van backlinks vaak een langdurig en geestdodend proces is. Echter, om tijd te besparen kunt u het linkbuilding proces uitbesteden aan een speciale link service zoals LinkTastic, die bekend staan om het leveren van hoge kwaliteit backlinks in een breed spectrum van niches.

Gelukkig zijn er tal van manieren om backlinks te verkrijgen als u het liever zelf doet, die allemaal nuttig zijn bij het opbouwen van de backlink portfolio van uw website.

Online & lokale directory indiening

Uw onderneming opnemen in online en lokale directories kan uw zaak ten goede komen met een sterke backlink, ondanks het feit dat het nofollow backlinks kunnen zijn.

Ondanks dit, maakt het hebben van uw bedrijf in directories zoals Yellow Pages, Yelp, en Four Square het relatief gemakkelijk voor prospects om uw website te vinden, de beoordelingen te bekijken en te beslissen of u de beste optie bent om hun problemen op te lossen.

Met name Google's Mijn Bedrijf pagina's geven gebruikers de mogelijkheid om hun bedrijf en website op Google Maps te zetten. Dit kan u enorm helpen om in contact te komen met klanten die op zoek zijn naar uw diensten. Als u besluit om deze optie te nemen, zorg ervoor dat u bent vermeld met de juiste naam, telefoonnummer en adres feilloos alle via de online directory listings.

Gast Bloggen

Dit heeft snel aan bekendheid gewonnen als een van de beste manieren voor bedrijven om backlinks van hoge kwaliteit te genereren. Gast bloggen op andere websites binnen uw niche helpt meestal bij het opbouwen van uw merkreputatie.

Hoewel het relatief meer tijd in beslag neemt dan de andere genoemde opties, wordt het nog steeds beschouwd als de beste manier voor bedrijven om aan backlinks van hoge kwaliteit te komen. Om te beginnen als gastblogger, moet je kwaliteitsvolle sites binnen je vakgebied opzoeken en ontdekken welke je de vrijheid geven om te gastbloggen.

Nadat je ze hebt genoteerd, moet je ervoor zorgen dat de inhoud die je ontwikkelt voldoet aan de verstrekte richtlijnen en stuur het naar hen voor beoordeling. Voordat u het verzendt, zorg ervoor dat u een link terug naar uw website ergens in de kopie op te nemen. Dit is meestal het belangrijkste uitgangspunt van gastbloggen.

Hoewel het waar is dat veel websites meestal niet geïnteresseerd zijn in een gastblog, zult u er zeker een paar vinden die van dergelijke diensten gebruik willen maken, vooral wanneer ze in gedachten houden dat ze gratis inhoud zullen ontvangen dankzij de backlinks.

Blog Commentaar

Deze tactiek kan heel lonend zijn voor uw website. U kunt backlinks naar uw website door het controleren van een goed aantal gezaghebbende websites, beoordeling van de blogs gedeeld en laat opmerkingen op hen uit te drukken hoe geweldig de inhoud was. Vlak voordat u vertrekt, zorg ervoor dat u een doordachte vraag stelt. Vergeet ook niet terug te linken naar uw website.

Hoewel de kans groot is dat dit nofollow backlinks zijn, kunnen ze toch helpen om een goede band op te bouwen met invloedrijke bedrijven en websites in uw sector.

U moet er wel voor zorgen dat u alleen commentaar geeft op berichten die geschikt en relevant zijn voor uw branche. Anders kunnen de commentaren die u achterlaat als spam worden beschouwd en kan uw commentaar worden geblokkeerd door de websitebeheerder.

Nawoord

Na het opsommen van een aantal backlinking manoeuvres om sterke inkomende links voor uw website te krijgen, moet u niet vergeten dat u nog steeds de nadruk moet leggen op het bedenken van inhoud die zelf backlinks nodig zal hebben. Dit proces is niet anders dan de inhoud die u ontdekt om commentaar te geven en een link van uw platform te delen. Als je pen geweldige inhoud die gunstig is voor de leden van uw branche, de kansen zijn dat ze zullen beginnen om te koppelen aan het allemaal op hun eigen.